|
Ankara Yemekleri
Yazar: Kamil Toygar, Nimet Berkok Toygar Basım yeri: Ankara Basım Tarihi: 2015 Dil: Türkçe Sayfa Sayısı: XV+292 s. Ebat: 17x24 Açıklama: "Türk mutfak kültürü ve yemeklerinin noksansız araştırılması yöresel ve etnik mutfakların bütün boyutlarıyla ele alınıp belgelenmesine bağlıdır. Son yıllarda çeşitli kişi ve kuruluşların Türk mutfağının derlenip araştırılması ve tanıtılması konusundaki çabalarından övgüyle söz etmek gerekir. Beslenme ve mutfak değerlerimizin Dünya mutfakları arasında hak ettiği yere gelebilmesi herhalde bu tür çalışmalarla gerçekleşecektir. Ankara, Cumhuriyetimizin başkenti olması yanında tarihî, ekonomik ve kültürel özellikleriyle de seçkin bir ilimizdir. Cumhuriyetten önce orta büyüklükte bir vilâyet olan Ankara büyük önder Atatürk’ün direktifleriyle genç Cumhuriyetin başkenti olmuş, aradan geçen onca yıl içerisinde her yönden ilerleyip kalkınarak dünyanın sayılı metropollerinden birisi haline gelmiştir." (Giriş'ten)
Orijinal sıvama cildinde.
Konu: Yemek Kültürü (Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)
SKU: 42203 / AY |