Detaylı arama




1140,76 TL



Üzgünüz, aradığınız stoklarımızda kalmadı.

Maddi Uygarlık Ekonomi ve Kapitalizm, Cilt: 1 - 3 [TAKIM]


Yazar: Fernand Braudel
Çevirmen: Mehmet Ali Kılıçbay
Yayıncı: Gece Yayınları
Basım yeri: Ankara
Basım Tarihi: 1993
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 540+586+596 s.
Ebat: 17x24
Açıklama:

"Fernand Braudel'in başat eseri, yazmak için yaklaşık otuz yılını verdiği Maddi Uygarlık'tır. Üç ciltten meydana gelen bu devasa çalışma XV. - XVIII. yüzyıllar arasında dünyanın maddi hayatının tarihini ve iktisat ile kapitalizmin değişme süreçlerini ortaya koymaya yöneliktir.
Bu dev eserin birinci cildi Gündelik Hayatın Yapıları adını taşımakta ve insanların gündelik hayatlarından, gıdalardan, eşyalardan, kıyafetlerden, aletlerden, hayatın kalıplarından tekniklere, paralara, kentlere ulaşan bir maddi kültür betimlemesine ve çözümlemesine ulaşmaktadır. Uygarlıkların fark ve zıtlaşmalarını bu unsurların dokunma biçimleri boyunca sunmaktadır.
Bu sessiz ve derindeki maddi hayatın bağrında çerçileri ve tüccarlarıyla, dükkan ve atelyeleriyle, pazar ve fuarlarıyla ekonomik yaşam yer almaktadır. Aynı anda büyük kumpanyalar uzaklarla ticaret yapmakta, borsalar uluslararası mübadeleyi düzenlemektedirler. Bu da eserin ikinci cildi olan "Mübadele Oyunları" olarak belirmektedir. Bu ciltte piyasa ekonomisi ile kapitalizmin nerelerde birbirlerine karıştıklarını, nerelerde farklılaştıklarını hatta zıtlaştıklarını göstermektedir.
Bu ikilik ve bundan kaynaklanan eşitsizlikler "Dünyanın Zamanları" adını taşıyan üçüncü ciltte, ekonomik devreler, dünya ekonomisine egemen olan bölgeler, ulusal ekonomilerin ve pazarların oluşması çerçevesinde ele alınmakta, nihayet endüstri devrimiyle, sonuçlarını bugün yaşadığımız döneme ulaşılmaktadır.
Bu eser şimdiye kadar yazılmış en iyi iktisadi ve sosyal tarih eseridir ve bunun yanı sıra kapitalizm tarihi konusundaki en kapsamlı çalışmadır." (Arka kapaktan)

Yayıncısının orijinal ciltlerinde.







Konu:  Dünya Tarihi 
(Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)


SKU: 32090






Web sitesiyle ilgili öneri, görüş ve sorularınız için sahaf@sanatkitabevi.com.tr adresine yazabilirsiniz.
©sanatkitabevi.com.tr 1998'den bugüne sizlerle...