|
Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 2008, Cilt: 15
Dosya: Ankara Mutfak Kültürü
Yazar: Kamil Toygar, Nimet Berkok Toygar Yayıncı: Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Basım yeri: Ankara Basım Tarihi: 2008 Dil: Türkçe Sayfa Sayısı: 567 s. Ebat: 13x19 Açıklama: İçindekiler:
Prof. Dr. Ayşe Baysal; Ankara'nın Yemek Kültüründe Hızlı Yemek Sisteminin Yeri, Prof. Dr. Türkan Kutluay - Arif Merdol; Ayaş'ta Sarımsaklı Ekmek Tüketimi ve Keltler, Yrd. Doç. Dr. Hatice Doğruol; Ayaş Mutfak Etnoğrafyasında Dokuma ve Örgü Eşyaların Yeri Üzerine Bir Deneme, Süleyman Kazmaz; Ankara'da Tarih Olan Bir Kuruluş: Gar Gazinosu, Kamil Toygar; Ayhan Sümer'in Anılarında Ankara'da Sosyal Hayat Restoranlar, Eğlence Yerleri, A. Esat Bozyiğit; Ankara Gözlemesi, Vahide Kalyoncu; Ankara'da Sevilen Bir Pide Türü: Gobit, Prof. Dr. Metin Saip Sürücüoğlu; Selçuklularda Beslenme ve Mutfak Kültürü, Müjgan Üçer; Kabak ve Yemeklerine Dair, Siz Hiç Kabak Baklavası Yediniz mi?, Yrd. Doç. Dr. Şevkiye Kazan; Burdur ve Çevresinde Yapılan Yöreye Özgü Tatlılar, Tijen İnaltong; Üçyıldız Şekercisi, Gonca Tokuz; Gaziantep İlinde Kahkeler ve Kahkeciler, Fatma Pekşen; Özel Gün Yemekleri: Divriği'de Mevlüt Geleneği ve İkramları - Divriği'de Hacı Yolculama ve Karşılama Geleneği, Vahide Kalyoncu; Zonguldak Alaplı Bölgesinde Yetişen Doğal Mantarların Beslenme Kültürümüzdeki Yeri, Asuman Albayrak, Ülkü Menşure Solak; Çorum Mutfağında Hamur İşleri, Sabahat Varol İnsel; Geleneksel Niğde Düğünlerinde Yemekler, Feride Büyükkavukçu; Çankırı'da Özel Günler ile İlgili Uygulamalar, Törenler ve Beslenme Kültürü, Filiz Yıldız; Kayseri Yöresi Düğün ve Evlilik Adetlerinde Yeme-İçme Kültürü, Semiha Bolat; Çardak Kasabasında Çeçen Mutfağı, Suna Eraslan; Anadolu Pide'den Michel's Baguette'e... Değişen Yemek Kültürü ve Kuzey Amerika Notları, Blm. Uzm. Cemile Çalış, Doç .Dr. Ayşe Özfer Özçelik; Muğla'nın Milas İlçesi ve Köylerinde Ailelerin Beslenme Alışkanlıkları, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, Yrd. Doç. Dr. Didem Önay; Yabancı Turistlerin Türk Mutfağına Ait Et Yemekleri Hakkındaki Düşünceleri Üzerine Araştırma,
Orijinal karton kapağında.
Konu: Yemek Kültürü (Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)
SKU: 29082 / AY+AY- |