|
Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 2006 - 2007, Cilt: 13 - 14
Hazırlayan: Kamil Toygar, Nimet Berkok Toygar Yayıncı: Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Basım yeri: Ankara Basım Tarihi: 2007 Dil: Türkçe Sayfa Sayısı: VII+437 s. Ebat: 13x19 Açıklama: İçindekilerden bazıları:
Müjgan Şavkay; Dört Yıl Sonra, Ayşe Baysal; Beslenme ve Yaşam Kalitesi, Müjgan İçer; Cevizli Sucuk, Tijen İnaltong; Türk Mutfağında Dutun Yeri, Harun Uysal - Aslı Akpınar; Kefirin Özellikleri ve Sağlık - Beslenme Açısından Önemi, Melih Duygulu; Çingenelerde Yemek Kültürü, Lina Eskinazi; İzmir Seferad Mutfağında Özel Gün Yiyecek ve İçecekleri, Arthur Asa Berger; Amerikan Mutfağı ve Kahvaltısının Söyledikleri: Sosyal - Semiotik Bir İnceleme, Almira Cikotic - Sulseviç; Boşnaklarda Ev Hayatı ve Yiyecek İçecekler, Lale Sariye Akan; Safranbolu Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma, Şevkiye Kazan; Burdur'da Kahvaltı Kültürü, Yaşar Kalafat; Kızıltepe Yöresinin Sofrada Kelle Geleneği ve Türk Halk Kültüründe Kemiğin Yeri, Nimet Berkok Toygar - Kamil Toygar; Adapazarı Maksudiye Köyünde Bahçe Fırınları, Gonca Tokuz; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Meyve Yemekleri, Vahide Kalyoncu ve Öğrencileri; Zonguldak Alaplı ve Çevre Köylerinde Ekmekler, Hamur İşleri, Erkan Kırtunç; Mutfağımızdaki Baharatların İlaç Olarak Değerleri, Şehdabe Markaloğlu; Akçaabat Köftesi,
Orijinal karton kapağında.
Konu: Yemek Kültürü (Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)
SKU: 27753 / AY |