|
İhtimar Teknolojisi, Birinci Kitap
Yazar: Arif V. Akman (Prof. Dr.), Turgut Yazıcıoğlu (Prof. Dr.) Yayıncı: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Basım yeri: Ankara Basım Tarihi: 1953 Dil: Türkçe Sayfa Sayısı: ix+356 s. Ebat: 16x24 Açıklama: İçindekiler:
İhtimar Teknolojisine Giriş: İhtimar Sanatları ve Karakteristikleri Ham Maddelerin Bileşimi Fermantasyon Mikroorganizmleri Fermantasyon Biracılık: Bira Ham Maddeleri Malt Yapılması Şıranın Elde Olunması Şıranın Fermantasyonu ve Dinlendirilmesi Biranın Süzülmesi ve Kaplara Doldurulması Bira Tipleri ve Biranın Terkibi Biralarda Rastlanan Kusurlar ve Biranın Stabilitesi İspirtoculuk: İspirto Ham Maddelerinin İşlenmesi Damıtma İspirtonun Kullanma Yerleri Sentetik Alkol Alkolimetre Fabrikasyon Artıkları Ekmek Mayacılığı: Ekmek Mayası Ekmek Mayası Ham Maddeleri İstihsal Metodları Damıtık İçkiler ve Likörler Damıtık İçkiler Likörler Likörlerin Tasnifi Likör Ham Maddeleri Meyve Lkörleri Nebati Likörlerin Yapılması Soğuk Usulle Likör Yapılması Evlerde Basit Usullerle Likör Yapılması
Döneminin bez cildinde.
Konu: Tarım (Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)
SKU: 22957 / AY |