Detaylı arama




245,00 TL


kitantik.com'dan


Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 2004, Cilt: 11

Dosya: Ot Kültürü ve Yemekleri



Hazırlayan: Kamil Toygar
Yayıncı: Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
Basım yeri: Ankara
Basım Tarihi: 2004
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 432 s.
Ebat: 13x19
Açıklama:

İçindekilerden bazıları:

Ayşe Baysal; Mutfak Kültürümüzde Otlar - Beslenme ve Sağlık Yönünden Bir Değerlendirme,

Müjgan Üçer; Otların Beslenme ve Sağlıktaki Rolü,

Nimet Berkok Toygar; Sakarya'da Şeker Pancarı ve Şeker Kamışı Pekmezi,

Vahide Kalyoncu; Batı Trakya Türk Mutfağında (Gümülcine) Doğada Kendiliğinden Yetişen Bitkilerin Yiyecek - İçecek Olarak Kullanımı,

Saime Küçükkömürler, Hatice Güneş; Mantarların Türk Mutfağındaki Yeri,

Kamil Toygar; Gaziantep Baklavacılığı Üzerine Notlar:
I - Cemil Cahit Güzelbey'in Kaleminden "Gaziantep Baklavası ve Gaziantep Baklavacılığı",

Metin Saip Sürücüoğlu, Yasemin Ersoy; Menü: Tanımı, Tarihçesi, Çeşitleri ve Örnekleri,

Hilal Çiftçi, Yasemin Beyhan; Ankara İlinde 2. ve 3. Sınıf Restoranlarda Uygulanan Menü, Mice En Place ve Servis Yöntemleri,

Nevin Şanlıer; Ankara-Kızılcahamam Mutfağında Yağlaç,

Mehmet Akman; Türk Mutfağında Geleneksel Et Yemeklerinde Kullanılan Etlerin "Dana, kuzu vb." Yerine Devekuşu Etinin Kullanılması ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma,

Abdülkerim Abdülkadiroğlu; Simit Tiridi,

Şevkiye Kazan; Burdur'da Törenlere Özel Günlere Ait İnançlar Adetler ve Bunlara Bağlı Mutfak Kültürü
Füsun Ertuğ; Buldan Mutfak Kültürü Üzerine Bir Deneme,

Feride Büyükkavukçu; Tuzun Beslenmedeki Yeri ve Çankırı Geleneksel Tuz Elde Etme Yöntemleri,

Nilgün Sevinç; Cumalıkızık Mutfak Kültürü,
Huricihan Boyacıoğlu; Kastamonu'da Meyve Ürünleri,

Orijinal karton kapağında.







Konu:  Yemek Kültürü 
(Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)


SKU: 16840 / AY-






Web sitesiyle ilgili öneri, görüş ve sorularınız için sahaf@sanatkitabevi.com.tr adresine yazabilirsiniz.
©sanatkitabevi.com.tr 1998'den bugüne sizlerle...