|
Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 2004, Cilt: 11
Dosya: Ot Kültürü ve Yemekleri
Hazırlayan: Kamil Toygar Yayıncı: Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Basım yeri: Ankara Basım Tarihi: 2004 Dil: Türkçe Sayfa Sayısı: 432 s. Ebat: 13x19 Açıklama: İçindekilerden bazıları:
Ayşe Baysal; Mutfak Kültürümüzde Otlar - Beslenme ve Sağlık Yönünden Bir Değerlendirme,
Müjgan Üçer; Otların Beslenme ve Sağlıktaki Rolü,
Nimet Berkok Toygar; Sakarya'da Şeker Pancarı ve Şeker Kamışı Pekmezi,
Vahide Kalyoncu; Batı Trakya Türk Mutfağında (Gümülcine) Doğada Kendiliğinden Yetişen Bitkilerin Yiyecek - İçecek Olarak Kullanımı,
Saime Küçükkömürler, Hatice Güneş; Mantarların Türk Mutfağındaki Yeri,
Kamil Toygar; Gaziantep Baklavacılığı Üzerine Notlar: I - Cemil Cahit Güzelbey'in Kaleminden "Gaziantep Baklavası ve Gaziantep Baklavacılığı",
Metin Saip Sürücüoğlu, Yasemin Ersoy; Menü: Tanımı, Tarihçesi, Çeşitleri ve Örnekleri,
Hilal Çiftçi, Yasemin Beyhan; Ankara İlinde 2. ve 3. Sınıf Restoranlarda Uygulanan Menü, Mice En Place ve Servis Yöntemleri,
Nevin Şanlıer; Ankara-Kızılcahamam Mutfağında Yağlaç,
Mehmet Akman; Türk Mutfağında Geleneksel Et Yemeklerinde Kullanılan Etlerin "Dana, kuzu vb." Yerine Devekuşu Etinin Kullanılması ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma,
Abdülkerim Abdülkadiroğlu; Simit Tiridi,
Şevkiye Kazan; Burdur'da Törenlere Özel Günlere Ait İnançlar Adetler ve Bunlara Bağlı Mutfak Kültürü Füsun Ertuğ; Buldan Mutfak Kültürü Üzerine Bir Deneme,
Feride Büyükkavukçu; Tuzun Beslenmedeki Yeri ve Çankırı Geleneksel Tuz Elde Etme Yöntemleri,
Nilgün Sevinç; Cumalıkızık Mutfak Kültürü, Huricihan Boyacıoğlu; Kastamonu'da Meyve Ürünleri,
Orijinal karton kapağında.
Konu: Yemek Kültürü (Bu konu başlığı altındaki diğer kitapları görmek için tıklayın.)
SKU: 16840 / AY- |